Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...: Η Ζάκυνθος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί στο Ιόνιο, το πράσινο νησί της ποίησης, στο τραγούδι και στην αγάπη, η πατρίδα του Δ. Σολομού, του συγγραφέα του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας αλλά επίσης και του Άγιου Διονύσιου, του προστάτη Άγιου. Πλούσια στην ομορφιά και στην παράδοση, και ιστορικός και πολιτιστικός, η Ζάκυνθος είναι ιδανική για οποιονδήποτε ταξιδιώτη με ερευνητική διάθεση.



ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ: 
1. Η πλατεία Σολωμού το βράδυ:
 Η αριστοκρατική πλατεία της πόλης της Ζακύνθου περιτριγυρίζεται από πολύ ενδιαφέροντα κτίρια όπως το Βυζαντινό μουσείο της Ζακύνθου, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Μόλο και το πολιτιστικό κέντρο της Ζακύνθου.
Στη πλατεία Σολωμού, η οποία ονομάστηκε έτσι από το άγαλμα του εθνικού ποιητή της Ελλάδας Διονύσιου Σολωμού, πλήθος από κόσμο τα καλοκαιρινά βράδια, ντόπιοι και επισκέπτες κάνουν τη βόλτα τους.
2.Το Βυζαντινό Μουσείο της Ζακύνθου: 
Το Βυζαντινό μουσείο της Ζακύνθου βρίσκετε στην πλατεία Σολωμού, στην πόλη της Ζακύνθου. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε μια πλούσια συλλογή από αγιογραφίες του Βυζαντίου από τον 19ο αιώνα, Ελληνική και Βυζαντινή γλυπτική, αγάλματα, και μερικές όμορφες εικόνες που διατηρούνται από τις εκκλησίες του νησιού. Στο μουσείο υπάρχουν δουλειές σπουδαίων αγιογράφων όπως ο Δοξαράς, ο Κατούζης, ο Τσάνες, ο Κανδούνης και ο Δαμασκηνός.

3. Η εκκλησιά του Αγίου Νικολάου στον Μόλο: 
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου χτίστηκε το 1561 και είναι το παλιότερο κτίριο στην πλατεία. Είναι το μόνο Βενετικό κτίριο που υπάρχει ακόμα, εκκλησία με πολύ σημαντική ιστορική αξία γιατί ο προστάτης Άγιος του νησιού υπηρέτησε εκεί.

4. Το άγαλμα του Διονύσιου Σολωμού, εθνικού ποιητή της Ελλάδας:
Το άγαλμα βρίσκετε στην κεντρική πλατεία, η οποία πήρε και το όνομα του (πλατεία Σολωμού). Αυτός έγραψε τον Ύμνο στην Ελευθερία ' που έγινε και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

5. Γαλάζιες σπηλιές:
 Ανακαλύφθηκαν το 1897 οι Μπλε Σπηλιές βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου όχι μακριά από το Σκοινάρι. Διάσημες για την εκπληκτική σκιά τους και τη βραχώδη δομή τους είναι σίγουρα το μέρος για να πάρετε την κάμερα και να είστε όλη μέρα έξω.

6. Παραλία Ναυάγιο: 
Η κοιλότητα λαθρεμπόρων επίσης γνωστό ως Ναυάγιο είναι η πιο δημοφιλής παραλία στο νησί αν όχι στην Ελλάδα. Στα βορειοδυτικά του νησιού πάνω από 20 χρόνια πριν, μια παράνομη διακίνηση μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων ναυάγησε και πλημμύρισε στην παραλία διαμορφώνοντας το ναυάγιο. Στην αμμώδης και χαλικώδης παραλία έχεις πρόσβαση μόνο με τη βάρκα.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ  
                                                                         




      
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ BLOGGER:
  Την Ζάκυνθο έτυχε να την επισκεφτώ πέρυσι το καλοκαίρι. Προσωπικά νομίζω πώς είναι ένα νησί προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε επισκέπτη. Ταιριάζει άψογα τόσο για τους νέους με την πλούσια νυκτερινή ζωή που διαθέτει όσο και για τους πιο ώριμους επισκέπτες. Παραδεισένιες παραλίες, νυκτερινή ζωή, πολλά αξιοθέατα ...Δεν υστερεί σε τιποτα!
   Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε. Περιμένω τις απόψεις σας για το νησί...                                                     
                                                                 Με εκτίμηση,
                                                          Ιορδανίδης Σίμος
  















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου