Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Σαντορίνη: Το όνειρο ζωής

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...: Το νησί Σαντορίνη ή Θήρα ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, στο νότιο Αιγαίο πέλαγος. Είναι γνωστή για τα ηφαίστειά της, που είναι τα νεότερα ηφαίστεια της Ελλάδας και από τα πιο ενεργά της Ευρώπης. Η Σαντορίνη ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται σαν ενεργό ηφαίστειο. Λένε ότι η Σαντορίνη είναι το νησί του έρωτα. Η Σαντορίνη είναι το νησί των ερωτευμένων, ένα νησί που μαγεύει τις αισθήσεις και ξυπνά τη ρομαντική και τρυφερή μας διάθεση.


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ:
Αν δεν έχετε πολύ χρόνo, δείτε οπωσδήποτε:
  1. Το Ακρωτήρι, όπου και ο αρχαιολογικός χώρος του προϊστορικού οικισμού της Θήρας.
  2. Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά με τα εντυπωσιακά ευρήματα.
  3. Το ηλιοβασίλεμα της Οίας – έρχονται από τα πέρατα του κόσμου γι’ αυτό και μόνο!
Η μοναδικότητα της Σαντορίνης
Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που κάνουν τη Σαντορίνη τον πιο συγκλονιστικό προορισμό. Ένας από αυτούς είναι η γεωλογική της ιδιαιτερότητα, που έγκειται στο ότι δημιουργήθηκε από τη λάβα του ηφαιστείου. Συνεχείς αποθέσεις λάβας έφτιαξαν αυτό το νησί, του οποίου βυθίστηκε το κεντρικό σημείο, με τη μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου, το 1600 π.Χ., και έτσι δημιουργήθηκε η μοναδική στον κόσμο καλντέρα (βυθισμένος κρατήρας) σε βάθος 400 μ. κάτω από τη θάλασσα. Έτσι στη θέση του ενός νησιού, της τότε Στρογγύλης, δημιουργήθηκαν τα νησιά που βλέπουμε σήμερα: Σαντορίνη, Θηρασιά, Ασπρονήσι και τα νεότερα Παλιά και Νέα Καμένη. Αυτή η θηραϊκή λάβα ήταν για τους Σαντορινιούς η πρώτη ύλη για να φτιάξουν τα σπίτια τους, τα υπόσκαφα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ :






















ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ BLOGGER:
Πραγματικά πιστεύω πως οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά αυτού του νησιού...Παρακάτω θα δείτε ένα σχετικό video που ίσως βοηθήσει να καλυφθεί αυτό το κενό... Απολαύστε το!


ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ!
              

                                                                                                        Με εκτίμηση,
                                                                              Ιορδανίδης Σίμος












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου